ŽRTVE SVEŠTENIKA PEDOFILA U PENSILVANIJI OTKRILE SAV UŽAS KROZ KOJI SU PROŠLE: Upoznala sam ga dok sam još bila u pelenama, malo kasnije nije skidao ruke s mene (VIDEO)

Nekategorisano
loading...

Prošlo je 70 godina od napada Roberta Korbija. Decenijama kasnije, njegova žena i porodica pate svakog dana.

Američki mediji su objavili potresne ispovesti nekoliko od stotina žrtava sveštenika pedofila koji su decenijama silovali i zlostavljali decu u Pensilvaniji, a što su crkvene vlasti sve krile.

Sud u Pensilvaniji objavio je šokantan izveštaj koji optužuje više od 300 sveštenika u Pensilvaniji za silovanje i seksualno zlostavljanje dece od 1947. godine. U izveštaju porote temeljenom na dvogodišnjoj istrazi šest biskupija navodi se da su sveštenici zlostavljali više od 1000 dece, a među optuženima je i kardinal Donald Verl, nadbiskup Vašingtona.

Neke od žrtava sveštenika pedofila odlučile su da pred kamerama iznesu svoje priče. Robert Korbi (83) izjavio je: “Nisam mogao da svojoj ženi. Nisam mogao ni zagrliti svoju djecu.”

“Ko bi mi poverovao?”

Robert je ispričao da ga je sveštenik počeo da zlostavlja kada je imao 13 godina. Smatrao je da mu niko neće verovati ako nekome kaže: “Ko bi mi poverovao? Ko bi 1947. ili 1948. poverovao da bi sveštenik nešto takvo učinio? Tada niko nije čuo za to jer su sve skrivali”.

Robert je dodao da je meta sveštenika postao jer nije imao oca. Svoju je priču podelio na snimku prikazanom na konferenciji za novinare u utorak, tokom objave izveštaja porote u Pensilvaniji.

Source: 301 ‘predator priests’ named in sex abuse report by ReutersNews

“Nije skidao ruke s mene”

Kerolajn  Fortnej (37) ispričala je kroz suze kako je upoznala sveštenika koji ju je zlostavljao kada je imala 18 meseci: “Imala sam pelene, istrčala sam iz kuće i potrčala pravo ka njemu. Kad sam bila malo starija, nije skidao ruke s mene”.

Kerolajn je rekla da se zlostavljanja seti svaki put kad čuje reč “bog”: “Ta reč me podseti na njega. Osećam se kao da je ceo moj život laž.”

Source: Nearly 300 Predator Priests Accused Of Sexual Assault Of Over 1k Children by WayneDupreeShow

“To nikada ne zaboravite, utiče na vas do kraja života”

Kerolajn je takođe rekla koliko joj je bilo teško da progovori o zlostavljanju: “Vrlo ste usamljeni. Naročito kad se radi o vašoj reči protiv božje”.

Šon Dogerti (48) takođe je bio žrtva pedofilije u crkvi u Pensilvaniji. “To nikada nemojte da zaboravite. Utiče na vas do kraja života”, ispričao je.

Kurir.rs/CNN

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *