Varala sam verenika sa svima redom, čak i ženama! Evo zbog čega sam POSTALA MONOGAMNA

Nekategorisano
loading...

Rik je bio moj prvi pravi dečko, još iz srednje škole. On je prvi momak koga sam pokazala mami. Baš fin dečko. Rik i ja smo se zabavljali godinu dana, a onda sam jednog dana došla kući i mama mi je saopštila da je tata otišao zbog druge žene. Ni danas se nisam oporavila od toga.

FOTO:

Tešila sam se mišlju da me Rik voli i da me nikad neće ostaviti, i da nije kao moj tata. Nisam uzimala u obzir činjenicu da nismo kompatibilni – bilo mi je važno samo da je sve što nije moj otac. Prvi put kada sam ga prevarila bili smo na fakultetu, a ja sam otišla u Meksiko. “Šta se desi u Meksiku, ostaje u Meksiku”, tešila sam sebe i govorila sebi da se to ne računa. Onda se to ponovo desilo. Rekla sam sebi da je to greška i nisam ništa rekla Riku.

Mnogo ljudi misli da monogamija nije moguća, i time sam se tešila. Govorila sam sebi da ne mogu da se kontrolišem jer mi je to u prirodi. Par godina kasnije, prvi put mi se dogodilo da mi se afera obila o glavu. Prevarila sam dečka sa najboljom drugaricom, Bri. Mislila sam da sam se zaljubila u nju i priznala sam Riku. Mislila sam da ću time oprati savest i za sva prethodna neverstva, ali to se nije desilo. Rik je hteo da se sve vrati u normalu, ja sam uverila sebe da je sve sa Bri bila greška. Pomirili smo se i terala sam sebe da budem dobra. Prestala sam da izlazim, dala sam otkaz i ponovo se vratila na fakultet. Želela sam da budem pisac. Dve godine kasnije, Rik i ja smo se verili.

FOTO:

Međutim, tu je bilo novo društvo sa fakulteta sa kojim sam raspravljala o otvorenoj seksualnosti. Ponovo sam počela da ga varam i da pričam sebi da mi je to u krvi. Onda sam ušla u paralelnu vezu sa piscem Džastinom. Tu je onda bio i Eliot, Džastinov prijatelj. Njegovi mejlovi su mi baš prijali i ušla sam u seksualnu vezu i sa njim. Krila sam to od sve trojice.

Govorila sam sebi da se zabavljam i eksperimentišem. Prijalo mi je što se ni u jednoj od tih veza nisam dala nikom, pa nisam mogla ni da budem povređena. Ispod svega toga krio se moj strah da ću završiti kao moja mama – sama i povređena.

Onda sam konačno ostavila Rika. Kada sam se vratila u stan po stvari, zatekla sam ga kako sedi u mraku i plače.

– Prestani da plačeš ili ću otići – rekla sam mu.

– Pa šta, ionako ideeš i ne mogu da te zaustavim – odgovorio mi je.

FOTO:

Bio je u pravu. Bila sam nezaustavljivo čudovište koje ostavlja sve koji ga vole. Bila sam moj otac. Nedugo potom, Rik je našao devojku koju je uskoro i oženio. Eliot je prestao da mi uzvraća mejlove. Bila sam napuštena, besna, uplašena i tužna. Onda sam došla sebi i bila sama tri meseca što me je spasilo.

Danas znam da mi možda monogamija i nije u krvi ali varanje svakako nije. Svi možemo da budemo iskreni u vezi sa svojim osećajima i željama. Krivila sam sve druge za svoje prevare, a sada znam da nema izgovora. Danas sam u srećnoj i monogamnog vezi, i to samo zato što sam naučila da budem iskrena prvo prema sebi a onda i prema drugima.

(marieclaire.com)

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *