(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Policija me je toliko tukla, mislio sam da će me ubiti! Imam 65 godina, a ponižavali su me kao da sam obično g*vno…

Nekategorisano
loading...

Rekao sam im da mi je razbijana glava, ali njih je bilo baš briga.

 

Branislav Bobić iz Beograda brutalno je prebijen od strane policije, na protestima a posle određenog vremena razmišljanja odlučio je da sa javnošću podeli svoju priču i fotografije koje svedoče o policijskoj brutalnosti.

Bobić poziva građane da pokrenu tužbe protiv policije i da pokažu sistemu da se ne plaše.

Objasnite nam detaljno šta se deilo tog dana kad vas je pretukla policija?

Dan protesta. Tamo sam bio sa kumom, i njegovom devojkom, izasli smo da izrazimo nezadovoljstvo, i pruzimo dodrsku. Stajali smo pored jednog lokala, blizu Pionirskog parka, kad je zandarmerija pocela bacati suzavac. Palo je jedno 4 ili 5 tik uz nas. Posto nisam mogao da gledam, ja sam se odvojio od kuma, i sklonio u park, posto je tamo bilo normalno za disati. Seo sam na klupu, u nameri da pozovem kuma, da vidim, gde se nalazi, medjutim, je krenuo stampedo.

Ljudi su preskakali, jedni druge, okrenuo sam se, da pogledam sta se desava. Video sam mnogo zandarmerije, koji su u obliku potkovice opkoljavali park. Posto nisam pravio nikakve izgrede, ostao sam da sedim na klupi. Odjednom sam osetio jak udarac u zadnji deo glave. Pao sam, sa klupe, verovatno sam bio u nesvesti, jer bih inace zastitio glavu rukama. Probudila me je vika nekog zandara, da stavim ruke na glavu, sto sam i ucinio. Kako sam stavio ruke na glavu, osetio sam da mi je glava krvava

Ja mu kazem, gospodine, razbijena mi je glava, medjutim, njega to nije zanimalo. Skinuo sam masku, koju sam imao na licu, i stavio je na glavu, ne bih li zaustavio krvarenje.

Tako sam lezao na stomaku sigurnih 15tak minuta, dok mi jedan zandar nije rekao da ustanem. Ja sam rekao, da ne mogu, nakon cega mi je on pruzio ruku, i pomogao mi da ustanem. Onda su me odveli, prema kraju parka, i ostavili da sedim na trotoaru, sa jos jedno 30tak ljudi, medju kojima su bila dva povredjena momka. Sedeli smo sigurno pola sata, dok nije dosla marica, i odvela sve, sem nas trojice

Šta se dešavalo nakon prebijanja?

Cekali smo jos pola sata, dok nije stigla hitna pomoc, koju su oni zvali.

Odveli su nas na Urgentni centar, gde su mi previli glavu, i nakon toga na skener glave. Tamo smo bili oko dva sata. Na moje trazenje, rezultata snimka, sam dobio odgovor, da to njemu treba.

Nakon tog vremena nas vode u policijsku stanicu na Vozdovcu, gde nam skidaju pertle, uzimaju telefone i zatvaraju u samice. Tamo smo dosĺi oko 3 h ujutro. Proveo sam citav dan u pritvoru, trazio sam da se javim kuci. Taj strazar je sa svog telefona pozvao mog sina, jer sam mu dao broj i obavestio ga, gde se nalazim.

Tek oko 18h su ponovo dosla ista dva zandara, koja su nas i dovela tu, i odvezli nas kod sudije za preķrsaje, isto na Vozdovcu
Sva trojica smo pusteni kucama

Kako se osećate kada vidite minsitar unutrašnjih poslova koji kaže da su policajci postupili potpuno mirno i da nisu prekoračili dozvoljenu upotrebu sile?

Kako mogu da se osecam? Ja imam 65 godina, da Bog da njegove najmilije tako tretirali. Ja i danas imam posledice od tog prebijanja.

Često mi se vraćaju vrtoglavice.

Koji su vam dalji koraci, da li ćete podneti prijavu protiv policije? Šta bi ste poručili drugim žrtava policijskog nasilja? 

Ovo mora da se istera na sudu. Poručio bih drugim zrtvama, da ne odustaju, od tužbe, jer mi smo bili poniženi, osećao sam se kao g*vno, u pritvoru, za tu nepravdu, neko mora da odgovara.

Share:
loading...

1 razmišljanje na “(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Policija me je toliko tukla, mislio sam da će me ubiti! Imam 65 godina, a ponižavali su me kao da sam obično g*vno…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *