SUPRUGA NIKADA NE SPOMINJE U MEDIJIMA: Evo za koga je udata lijepa doktorica, SA NJIM IMA KĆERKU TINU

Nekategorisano
loading...

Ime zamjenice direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ dr Darije Kisić Tepavčević posljednjih dana jedno je od najtraženijih na Guglu u Srbiji. Ona  gotovo svakog dana saopštava nove brojeve kada je riječ o zaraženim i preminulima od KOVID-19

Iako se našla na meti brojnih seksističkih komentara koji kruže društvenim mrežama na račun njenog izgleda, ova doktorka nauka je znanjem iz oblasti epidemiologije i te kako opravdala poverenje građana u ovim teškim vremenima. Pokazala je da lijepa frizura i dotjeranost idu ruku pod ruku sa doktoratom.
Rođena je u Sarajevu 20. avgusta 1975. godine.

741735-darija-kisic-tepavcevic-ls

– Roditelji su me dobili dok su bili na fakultetu. Ne znam koje tajne metode vaspitavanja su primjenjivali, pa smo brat i ja bili dobra djeca. Da znam, primenila bih isto na svoje dijete. Mislim da je suština u tome što nam nisu postavljali pravila, nisu nas muštrali, ni kažnjavali, već su nam davali prividnu slobodu da možemo sve što hoćemo. S tim što smo i mi i oni odlično znali gdje su granice – ispričala je Darija Kisić Tepavčević.

Kao djevojčica se bavila umetničkim klizanjem, učestvovala je na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, 1984. Odrasla je uz mlađeg brata Bojana, koji je u braku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Broj jedan za show – Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Kao sedamnaestogodišnjakinju, Dariju je zatekao rat. Sa porodicom je morala da napusti rodni grad i školovanje nastavi u Bileći, odakle je potekao njen otac Bogdan, po zanimanju elektroinženjer. Medicinski gen nasledila je od majke Vesne, koja je radni vijek provela kao pedijatar.

Nakon završetka gimnazije, sa roditeljima se preselila u Beograd, gdje je upisala Medicinski fakultet.

– Poslije ratnih godina došli smo u Beograd, u Srbiju. Ovde smo se skućili kao mnoge druge osobe izbegle iz bivših jugoslovenskih republika. Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao: „Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija. A mi smo Srbi.“ Te njegove reči su se zauvijek urezale u moje sjećanje – ispričala je poznata doktorka.

Diplomirala je u roku, a potom i magistrirala iz oblasti epidemiologije. Doktorirala je nekoliko godina kasnije. U februaru 2002. izabrana je za saradnika u nastavi na Katedri za epidemiologiju Medicinskog fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007, a tri godine kasnije, postala je docent. Od 2017. je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Tokom naučne karijere, objavila je više od 120 naučnih radova kako u domaćim, tako i u međunarodnim naučnim časopisima.

743307-darija-kisic-tepavcevic-ls

– Zahvaljujući spletu okolnosti, kao dobar student dobila sam priliku da odmah poslije diplomiranja i pre obaveznog stažiranja, počnem da radim kao asistent pripravnik. Vrlo brzo sam shvatila da veoma volim rad sa studentima – ispričala je Darija Kisić Tepavčević.

Udata je za Vladimira Tepavčevića, a kako kaže, najponosnija je na svoju šesnaestogodišnju kćerku Tinu.

(Vesti-online.com)

loading...

2 razmišljanja na “SUPRUGA NIKADA NE SPOMINJE U MEDIJIMA: Evo za koga je udata lijepa doktorica, SA NJIM IMA KĆERKU TINU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *