MAJKA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM RODILA ZDRAVU BEBU! Lepe vesti iz Rima!

Nekategorisano
loading...
U poznatoj rimskoj bolnici “Gemelli” rođen je dečak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zarazena sa koronavirusom, novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah posle rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan, a drugi će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana

Ovo je važna vest koja je u subotu sa radošću dočekana u Italiji, jer je majka zarazena Covid19 i ima ima obostranu upalu pluca, pa je dilema bila da li će roditi zdravo dijete.

U bolnici “Gemelli” napravili su posebano ođeljenje za trudnice koje su zarazene coronavirusom i za one koju su zdrave. A sve trudnice preventivno su testirane na COVID19.

– Čini se da se žene koje zaraze COVID-19 infekcijom u toku trudnoće ponašaju slično kao one pogođene drugom virosom. Također u većini slučajeva trudnice s infekcijom COVID-19 pokazuju blage simptome zaraze – izjavio je Profesor Antonio Lanzone, direktor složene operativne jedinice za akušerstvo i akušersku patologiju Fondacije polikliničkog univerziteta Agostino Gemelli.

U Ginekološko akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu u petak je trudnica iz Valjeva koja je zaražena novim korona virusom, rodila dečaka koji je dobio ocenu 10. Majka i beba su dobro.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *