KON OPET PRETI DA ĆE NAS ZAKLJUČATI: Maske nisu dovoljne, treba nam policijski čas!

Nekategorisano
loading...

Broj zaraženih pada, ali Kon opet nije zadovoljan…

Član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se virus korona smanjuje u cirkulaciji u Beogradu i da se to vidi po broju onih koji se javljaju i kovid ambulante i po broju pregleda.

On je za TV Pink naveo da se smanjuje i pozitivnost onih koji se upućuju na PCR test.

“Pozitivnost PCR se spušta, juče je bila oko osam odsto, ranije je bilo između 20 i 30 posto, govorim za poslednjih desetak dana. Pozitivnost u nekim ambulantama je bila čak i 80 odsto”, navodi Kon.

Upitan u kom mestu je sada najkritičnija situacija on je naveo da je to Bujanovac, ali i ceo Pčinjski okrug, ali da se u manjim sredinama situacija relativno brzo stavlja pod kontrolu.

Kon navodi da maske nisu dovoljnje,a pohvalio je ideju uvođenja policijskog časa kao rešenja da se smanji obim epidemije.

Problem u Beogradu je bio, kako je rekao, što skoro 60 odsto zaraženih nije znalo kontakte, te se tako nisu mogli ispitati klasteri.

Napominje da je važna kontrola samoizolacije kontakata i kućne izolacije onih koji imaju blagim tegobama.

Dešavalo se i u Srbiji, kao i u ostalim zemljama u svetu, da zaraženi sa blažim simptomima imanju promene na plućima, kao i da dođe do gubitka antitela i da se ponovo zaraze.

“Koliko dugo traje imunitet to je teško reći. Postoje slučajevi da dođe do gubitka antitela, ali to ne znači da nema imuniteta, može da se desi da ima memorijskog imuniteta. Imali smo slučajeve da oni koji su bili pozitivni ponovo se zaraze”, rekao je Kon.

Kako kaže za njega je peticija “Ujedinjeni protiv kovida” vetar u leđa i dalo mu je dodatnu snagu.

Virusolozi, infektolozi, epidemiolozi, imunolozi koji se bore protiv kovida 19, naglašava on, na dnevnom nivou se čuju, imaju sve više ideja kako ćemo obezbediti da se mere poštuju.

“Tražimo da nam se upućuju zahtevi svake strukture društva. Imali smo zahtev FSS da se testiraju fudbaleri pred svaku utakmicu i taj zahtev nije realan, ali je realna kontrola fudbalera pred utakmicu”, zaključio je on.

loading...

2 razmišljanja na “KON OPET PRETI DA ĆE NAS ZAKLJUČATI: Maske nisu dovoljne, treba nam policijski čas!

  1. I like to get my inspiration from really meaningful phrases said by truly great people like “The life of man (in a state of nature) is solitary, poor, nasty, brutish, and short”, do you know where I can find thematic compiltaions of those?

  2. I like to get my inspiration from really meaningful phrases said by truly great people like “Metaphysics is a dark ocean without shores or lighthouse, strewn with many a philosophic wreck”, do you know where I can find thematic compiltaions of those?

    [url]http://www.sapangelbs.com/bahsegel-bahsegel-gncel-giris-adresi-bahsegel-yeni/[/url]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *