JELA JE BIJELI LUK NA PRAZAN STOMAK: Pogledajte šta joj se DESILO, IZNENADIT ĆETE SE!

Nekategorisano

Bijeli luk je jednostavan i svima dostupan prirodni lIJek. U narodnoj medicini koristi se za liječenje mnogih bolesti i tegoba. Kako je veoma moćan prirodni antibiotik, ubija veliki broj različitih bakterija, a pored toga stimuliše imuni sistem i normalizuje crijevnu floru. Tu se ne završava spisak pozitivnih dejstava na organizam.

Bijeli luk možete jesti kao dodak jelima, kao sastavni deo jela, ali i sam za sebe. Najčešće ga jedemo uz neko jelo, ali da li ste se ikada zapitali šta konzumiranje bijelog luka na prazan stomak čini za vaš organizam?

bijeli-luk-1-880x495

(foto: Profimedia)

Bijeli luk sadrži azotne supstance, natrijum, kalijum, selen, kalcijum, magnezijum, silicijum, sumpornu fosfornu kiselinu, vitamin C, D, B, fitosterole i eterična ulja.

Osim toga, bijeli luk je bogat fitoncidima, kao što su alicin. Prema nekim istraživačima, alicin je izuzetno djelotvoran kod infekcija i upala. Bijeli luk sadrži i više od četiri stotine različitih mineralnih sastojaka, uključujući mnoge antioksidanate.

luk

(foto: Profimedia)

– Sprječava starenje i začepljenje velikih i perifernih arterija

– Zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima, pomaže smanjenju nivoa lošeg holesterola u krvi

– Ubjija veliki broj različitih bakterija

– Štiti od srčanih bolesti. Bijeli luk smanjuje sintezu triglicerida u jetri koji pomažu da se spriječi razvoj ateroskleroze

– Snižava krvni pritisak i ima protivupalna svojstva

– Bijeli luk je prirodni antibiotik i djelotvoran je lijek protiv prehlade

lukkk

(foto: Profimedia)

– Preporučuje se kod oboljenja nervnog sistema

– Bijeli luk pomaže ubijaju ćelija glioblastoma multiforme odnosno malignog tumora na mozgu

– Jača imuni sistem

bijeliluk

1 razmišljanje na “JELA JE BIJELI LUK NA PRAZAN STOMAK: Pogledajte šta joj se DESILO, IZNENADIT ĆETE SE!

 1. Hi, We are wondering if you would be interested in our service, where we can provide you with a dofollow link from Amazon (DA 96) back to bakinireceptii.com?

  The price is just $77 per link, via Paypal.

  To explain what DA is and the benefit for your website, along with a sample of an existing link, please read here: https://justpaste.it/4fnds

  If you’d be interested in learning more, reply to this email but please make sure you include the word INTERESTED in the subject line field, so we can get to your reply sooner.

  Kind Regards,
  Claudia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *