BRIGA JE ZA KORONU: Darija drži predavanja na fakuletu, uzima pare dok se ljudi guše na respiratorima!

Nekategorisano
loading...

Bitnije je održati predavanje i uzeti novac, nego pomoći onima koji se bore za svoj život?

Članica Kriznog štaba, gospođa Darija Kisić Tepavčević prezauzeta je i obavezama na Medicinskom fakultetu prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega smatramo da nije u mogućnosti da revnosno obavlja obaveze koje iziskuje Krizni štab, rekla je Miljana Radojević iz Demokratske stranke u tom gradu.

Radojević kaže da Kisić Tepavčević poslednjih pet godina predaje Epidemiologiju na Medicinskom fakultetu, zbog čega je i juče bila u poseti Kosovu.

– Gospođa Kisić Tepavčević je juče imala predavanja na Medicinskom fakultetu, a i danas je takođe učestvovala na konferenciji lokalnog Kriznog štaba, opštine Kosovska Mitrovica, te smatramo da zbog prevelikih obaveza na univerzitetu i fakultetu nije u mogućnosti da revnosno obavlja svoje obaveze koje iziskuje Krizni štab na nivou Srbije koji donosi mere i prati situaciju sa trenutnim virusom – rekla je Radojević.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu lokanog Kriznog štaba, zamenica direktora Instituta “Batut” prokomentarisala je još jednom otvoreno pismo lekara upućeno Vladi Srbije, rekavši da odluka o smeni Kriznog štaba nije na njoj, kao i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar već izneo svoj stav.

– Svi moramo da delujemo kao jedan tim, bez obzira na bilo kakva naša verovanja i ubeđenja, ovde svi imamo jedan zajednički cilj. Svaka pomoć, svaka vrsta sugestija je uvek dobrodošla. Ja ne vidim mesta za stvaranje bilo kakve negativne atmosfere jer mi treba i mora da budemo zajedno u ovoj borbi – rekla je juče Kisić Tepavčević u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, pre dva dana se Inicijativa lekara okupljenih u neformalnoj grupi “Ujedinjeni protiv kovida” u otvorenom pismu Vladi Srbije oštro ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19 i zatražila njegovu smenu.

loading...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *